Mag een hond komijnekaas eten? Maandelijks zijn er zo’n 80 zoekopdrachten binnen Google vanuit mensen die zoeken naar of honden komijnekaas mogen eten. Hieruit kunnen we opmaken dat niet iedereen zeker weet of het juist wel of niet geschikt is voor honden.
Maar toch is dit geen gekke vraag. Komijnekaas is namelijk niet te vergelijken met écht hondenvoer zoals beste graanvrij hondenvoer, beste senior hondenvoer, beste geperste hondenbrokken, beste puppybrokken of een ander soort goed hondenvoer.
In dit artikel nemen wij je in of een hond komijnekaas mag eten. Na het lezen van dit artikel heb je als het goed is antwoord op de vraag: mag een hond komijnekaas?
Mocht je na het lezen van dit informatieve artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de comments onderaan de pagina. Dan komen wij hier bij je op terug!
Mag een hond komijnekaas?
Veel Nederlanders eten wekelijks (en vaak ook dagelijks) komijnekaas. Het is één van de meest verkochte producten in de supermarkt. En aangezien honden best wel kunnen schooien, zie je dat ze vaak een stukje of blokje kaas krijgen.
De vraag luidt dan: mag een hond komijnekaas eten? Voor ieder soort voedsel is het echter wel altijd aangeraden om eerst even na te kijken of het wel goed is voor je hond. In het algemeen mogen honden producten zoals komijnekaas eten, maar dit geldt niet voor iedere kaassoort.
Dus op de vraag of honden komijnekaas mogen eten, kunnen we een simpel antwoord geven: Ja, jouw hond mag komijnekaas eten.
Jouw hond of puppy kan dus prima een klein stukje komijnekaas eten. Maar je moet wel op een aantal zaken letten, omdat komijnekaas niet heel goed is voor honden. Dat bespreken wij hieronder

Waar moet je op letten?
Zoals we net benoemd hebben, mag én kan een hond prima een klein stukje komijnekaas eten. Heel veel honden vinden dit zelfs lekker. Maar je moet hierbij wel op een wat dingen letten.
Allereerst is het belangrijk dat jij jouw hond niet teveel komijnekaas geeft. Teveel komijnekaas kan ervoor zorgen dat jouw hond diarree krijgt, darmkrampen kan krijgen en veel scheten kan laten.
Daarnaast moet je goed opletten naar het soort kaas dat je geeft. Zachte kazen zoals smeerkaas en brie kan je het beste vermijden, omdat die veel lactose bevatten. Honden hebben van nature een lactose intolerantie, waarbij je dus sowieso voorzichtig wilt zijn met lactose houdende producten. Lactose is moeilijk te verteren voor honden, waardoor iedere hond dus een natuurlijke lactose intolerantie heeft.
Let ook op de korst van komijnekaas. De meeste korsten worden namelijk van plastic of wax gemaakt, wat je sowieso niet aan jouw hond wilt geven. Gooi de korstjes dus weg en laat ze niet op het aanrecht slingeren
Als laatste moet je met oude en harde kazen voorzichtig zijn. Oude komijnekaas bevat teveel zout, sowieso meer dan een blokje jonge komijnekaas. Teveel zout is slecht voor de nieren van jouw hond, dus het is verstandig om oude komijnekaas niet aan je hond te geven. Het nare gevolg van teveel zout is dat jouw hond nierschade kan oplopen, met alle gevolgen van dien.
Ben dus altijd voorzichtig met hoeveel komijnekaas je geeft en zeker ook het soort kaas. Heeft jouw hond een paar blokjes komijnekaas op en vertrouw je de situatie niet helemaal? Raadpleeg dan je dierenarts en ga eventueel je hond laten braken.
Is het erg als je hond komijnekaas heeft gegeten?
Honden zijn van nature vleeseters en komijnekaas is geen standaard onderdeel van het dieet van honden. Toch vinden de meeste honden een stukje komijnekaas wel lekker. Er zijn zelfs mensen die het als snack tijdens het trainen geven. Is het dus erg als je hond komijnekaas heeft gegeten?
Een kleine hoeveelheid niet.
Komijnekaas is een zuivelproduct en kan van het melk van diverse dieren gemaakt worden. Ondanks dat komijnekaas veel lactose en zout bevat, bevat het ook diverse vitaminen en andere goede voedingsstoffen. Net als dat honden melk mogen, is een kleine hoeveelheid komijnekaas dus niet erg.
Zo is het bekend dat komijnekaas bevat vitamine B, B2 en A en andere voedingsstoffen zoals calcium, magnesium en fosfor. Zo zijn calcium en fosfor belangrijk voor de ontwikkeling van de botten van puppy’s en vitamine A speelt een grote rol bij het herstel en groei van cellen.
Een klein stukje komijnekaas kan geen kwaad en zal dus ook een kleine hoeveelheid vitaminen afgeven. Maar heeft je hond teveel komijnekaas gegeten? Houd dan de ontlasting en het gedrag van je hond in de gaten. Een verhoogde hartslag kan hierbij duiden op ongemakken.
Hopelijk heb je antwoord kunnen krijgen op te vraag: mag een hond komijnekaas eten? Als je een hond gaat aanschaffen of een hond hebt, is het dus heel erg belangrijk om het beste hondenvoer en de beste hondenbrokken te geven. Ook is het belangrijk om de tips die zijn gegeven goed op te volgen om te voorkomen dat je hond teveel binnenkrijgt. Zo voorkom je ook een hoop narigheid voor jouw hond en kunnen honden komijnekaas eten.
We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen voorzien van de juiste tips en de juiste informatie.
Mocht je toch nog vragen hebben of bepaalde dingen willen weten, laat het dan hieronder in de comments weten. We komen er graag bij je op terug.
Ook interessant: Mag een hond kaas?