Mogen honden peer? Maandelijks zijn er zo’n 600 zoekopdrachten binnen Google rondom deze vraag. Dit is niet zo heel gek, aangezien peer een populair soort fruit is. Maar mag jouw hond wel peer eten?
In dit artikel nemen wij je in of honden peer mogen eten. We laten je zien waar je op moet letten, of een peer slecht is voor honden en hoe je voorkomt dat je hond peer eet. Na het lezen van dit artikel heb je als het goed is antwoord op de vraag: mag een hond peer?
Mocht je na het lezen van dit informatieve artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de comments onderaan de pagina. Dan komen wij hier bij je op terug!
Mogen honden peer hebben?
Ik hoef je niet te vertellen wat een peer is. Het is immers een vrucht die in Nederland ontzettend populair is. Net als de appel leer je al vroeg om deze sappige, zoetsmakende vruchten te eten.
Deze gewoonte draag je later over op je kinderen én dieren. Dat je hond ook peer lust, komt dan ook door het feit dat hij of zij je het heeft zien eten. Tevens kun je, omdat je bekend bent met de voedingsstoffen in deze vrucht, het bewust aan ze voeren.
Maar mogen honden peer alleen maar om het feit dat het vol vitaminen, vezels en mineralen zit? Peren bevatten behalve een grote hoeveelheid vezels ook de vitaminen B1, B2, B3, B6 en B1.
De mineralen waaruit deze vrucht bestaat zijn behalve Calcium, Magnesium en Natrium ook Phosphorus, Potassium, Ijzer en Zink. Allemaal stoffen die een gunstige werking op de verschillende processen van het menselijke lichaam hebben, maar ook op het lichaam van jouw hond.
Dus op de vraag of peren giftig zijn voor honden, kunnen we een simpel antwoord geven: Nee, een peer is niet giftig voor honden! Je mag jouw hond dus prima een stukje peer geven.

Is een peer slecht of goed voor honden?
Door de samenstelling van peren staat het al jaren vast dat deze vruchten onze gezondheid goed ondersteunen. De stoffen die voorkomen in dit fruit, verwerkt men ook in het voedsel van honden. Je mag daarom aannemen dat een peer ook een positief effect op de gezondheid van je trouwe makker heeft.
Zo zullen de vezels van deze vrucht helpen bij het reguleren van de spijsvertering van je hond. Een stukje peer op regelmatige basis aan hem of haar voeren, vermindert de kans dat het last krijgt van constipatie en diaree. Hetzelfde geldt voor de verstoppingen als gevolg van het nuttigen van andere voedingswaren door je huisdier. Het hoge vezelgehalte helpt ook bij het in balans houden van hun cholestorol, wat een stressverlagend effect op je hond heeft.
De vitamines B ondersteunen de algehele gezondheid van je hond, doordat ze net als bij de mens de belangrijkste fytologische processen in je hond boosteren. Vitamine C houdt het immuunsysteem van je trouwe makker op peil en helpt bij de opname van het ijzer uit deze vrucht. De overige mineralen garanderen je een gezonde, vitale hond, die over een goede bottenstructuur en sterke spieren, beschikt.
Waarom dan de mogen honden peren discussie?
Peer is ook een gezond tussendoortje voor elke hond. Toch moet je opletten Het is namelijk gebleken dat de pitten van deze vrucht de stof cyanide bevat. Door te kauwen op deze pitjes, kan je trouwe viervoeter in een shocktoestand geraken en sterven. Om deze reden is het dus geen goed idee om je harige vriend aan het klokhuis van een peer én een appel te laten knabbelen.
Zorg er wel voor dat je je hond niet te veel peren geeft. Een peer bevat ook suikers, waarvan je hond best niet te veel binnenkrijgt. Verder let je best ook op dat je de peer in kleinere stukjes snijdt om verstikkingsgevaar tegen te gaan.
Hoeveel peer mag een hond maximaal?
Zoals je weet bepalen het gewicht, de leeftijd en de algemene gezondheid van je hond hoeveel je hem of haar te eten geeft. Je doet er daarbij goed aan te zorgen dat dit eten voedzaam en goed op elkaar is afgestemd.
Peren geef je vaak in de vorm van een toetje of bijvoeding aan je hond. Je let er dus vanzelfsprekend op dat dit fruit niet de oorzaak ervan is, dat je viervoeter de rest van zijn of haar eten laat staan. Een portie peer dat ongeveer tien procent uitmaakt van de dagelijkse behoefte van je volwassen hond, is daarbij een goed uitgangspunt. Een puppy heeft daarentegen aan zo af en toe een stukje peer reeds voldoende.
Met die reden is het slim om alles in kleine hoeveelheden aan te bieden zodat je kan toetsen wat je hond kan verdragen. Ze kunnen namelijk altijd, zonder dat je het weet, allergisch zijn voor een bepaalde voedingsstof.

Wat gebeurt er als je hond te veel peer eet?
Heb je een vruchtdragende perenboom in je tuin? Dan is de kans groot dat je viervoeter een gevallen peer eerder dan jjij vindt. Als hij of zij dol is op dit fruit, kun je de neiging krijgen door de vingers te kijken wanneer je hond te veel van deze vruchten eet.
Let er echter wel op dat je hond daarbij niet zijn of haar eigen grenzen overschrijdt. De vezels in een peer hebben, zoals je reeds las, een gunstig effect op hun spijsvertering, maar kunnen bij een overschot ook voor maag- en darmklachten zorgen.
Daarnaast kan het suikergehalte van een peer je niet actieve hond, dik maken. Hou tevens in de gaten of je hond na het eten van peren zich nog steeds goed voelt. Schakel in ieder geval gelijk een arts in wanneer je een verandering in het gedrag van je hond opmerkt, na het eten van een peer.
Te veel peer kan dus leiden tot diarree, maar ook intoleranties of allergische reacties. Hou je hond daarom goed in de gaten, wanneer je een nieuwe soort voeding geeft. Toets ook steeds af in kleine hoeveelheden. Indien je opmerkt dat je hond zich anders gedraagt na het eten van peer of ander voedsel, raadpleeg dan een dierenarts.
Hoe voorkom je dat je hond peer eet?
We hebben al een antwoord op de vraag: mogen honden peer? Maar hoe voorkom je nu dat je hond te veel peer eet?
Het eten van peren door je hond vormt over het algemeen geen enkel probleem. Vooral overrijpe peren zijn een goede aanvulling op het dieet van je hond. Maar ook dit fruit moet je ze met mate toedienen om een averechtse werking op hun gezondheid te voorkomen.
Zorg daarom ervoor dat je op tijd de peren uit je boom plukt of ze van de grond verwijderd. Spreek tevens met je overige huisgenoten af wanneer je jullie hond met een stuk peer zal verrassen. Laat degene die dat doen wilt ook verifiëren of jullie makker zijn portie voor de dag reeds kreeg.
Hopelijk heb je antwoord kunnen krijgen op te vraag: mag een hond peer? Als je een hond gaat aanschaffen of een hond hebt, is het dus heel erg belangrijk om gebalanceerd hondenvoer te geven. Ook is het belangrijk om de tips die zijn gegeven goed op te volgen om te voorkomen dat je hond teveel peer binnenkrijgt. Zo voorkom je ook een hoop narigheid voor jouw hond
We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen voorzien van de juiste tips en de juiste informatie.
Mocht je toch nog vragen hebben of bepaalde dingen willen weten, laat het dan hieronder in de comments weten. We komen er graag bij je op terug.